Feriefotografering

Feriebilder kan gjenskape de gode minnene måneder og år etter turen. Med digitalkameraer er det lettere enn noen gang å ta bilder, for man kan knipse uten å tenke. De bildene man ikke liker, kan man jo slette igjen. Likevel bør du ikke knipse i vei helt uten mål og mening. Sats på kvalitetsbilder i stedet for kvantitet.photograph

Fang følelsene

Feriebilder skal ikke bare vise fram stedene du har vært. Sørg for å fange den gode følelsen. Knips et bilde av føtter som vader i vannet, bare tær i sanden eller i gresset, eller knips håret som flagrer i sommervinden. Tenk på hva du føler der og da, og velg et motiv som fanger øyeblikket og følelsen.

Fokuser på personene

Selv om du vil ta bilder av et landemerke, er det morsomt å få med noen kjente fjes på bildet. Plasser kjæresten, barna, venner eller familie foran landemerket, og fokuser på personene. De skal være i sentrum. Da kan du få skrevet bildene dine ut på papir, forstørre dem og sette dem opp hjemme. Reiser du alene, kan du be noen andre ta et bilde av deg. De fleste vil gjerne hjelpe.

Velg originale vinkler

Ikke ta det samme bildet som alle andre. Velg en annen vinkel, still deg på et annet sted, eller finn på et eller annet som gjør bildet ditt annerledes enn de tusen andre bildene som er tatt på samme sted. Bruk fantasien og sørg for riktig fokus .

Velg riktig tidspunkt

Det er som regel best å ta bilder om morgenen eller tidlig om kvelden. Bilder som tas i skarpt sollys kan føles litt flate. Av og til har man selvsagt ikke noe valg, som dersom man er med på en gruppetur og stanser et sted midt på dagen. Da må du gjøre det beste ut av det lyset du har.